Januar 2020 Studiegruppe

Demokrati og autoritarisme: det ultimative valg

mennesker, der går på grå betonsti
Foto af Mati Mango på Pexels.com

Dato og tidspunkt: Lørdag den 11. januar 2020, 13:00-14:20 (40 minutters foredrag, 10 minutters diskussion, 30 minutters Q&A)

Beliggenhed: Kyoto University Yoshida Campus, Forskningsbygning 2, 1. sal, Det Letterenske Fakultet Seminarrum 10 (sydøstsiden af bygning nr. 34)

http://www.kyoto-u.ac.jp/ja/access/campus/yoshida/map6r_y/

*Da spillestedet, General Research Building nr. 2, er lørdag, vil kun den vestlige indgang være ulåst. Indtast venligst fra den vestlige indgang.

Titel: "Demokrati og autoritarisme: deres ultimative valg"

Underviser: Koichi Sugiura (professor, Wayo Women's University)

Moderator/diskussør: Hirotsugu Oba (forsker, Kyoto University)

Effekt:

Valget mellem demokrati og autoritarisme er fortsat et realistisk emne. Udviklede lande anbefaler demokrati til udviklingslande, men i virkeligheden undergraver de friheder, som demokratiet fortaler, ofte traditionel autoritet og forårsager splittelse i udviklingslandene. Selvom det ikke kan siges, at dette er et direkte resultat, er der et fænomen, hvor de facto diktaturer, eller autoritære regimer, etableres gennem demokratiske valg. Moderne autoritære regimer opretholder hjemlig orden og fremmer økonomisk udvikling baseret på stærk magt. Men regeringens krænkelser af menneskerettighederne er betydelige, og der er ingen ytringsfrihed.

Denne nuværende situation ser ud til at være et spørgsmål om at vælge mellem frihed og økonomisk udvikling. På den anden side er der, som det fremgår af den prodemokratiske bevægelse i Hongkong, også bekymring for, at vi måske ikke har et valg i første omgang. Det er også muligt at påpege, at selve handlingen med at træffe et valg er det ultimative valg.

Denne workshop vil byde velkommen til Koichi Sugiura, en ekspert i demokratisering, som vil diskutere demokratiets tilbagegang og fremkomsten af autoritarisme i den moderne verden.

Dansk
Afslut mobilversion