Слика од Pixabay од Герд Алтман
НАЈТЕШК ИЗБОР

《Крајниот избор》 Студиска група

(поранешен универзитет во Кјото 《Крајниот избор》 Истражувачка светлосна единица)


Ги проучуваме проблемите по избор во екстремни ситуации.

Што правите кога не можете да спасите некого без да жртвувате некој друг?

„Двосмислено“ „нереално“ ... се слушаат разни гласови.
Пред се ќе има критики дека „самото вакво прашање е неетичко“.

Но, Крајниот избор навистина постои.

Истражувањето „Крајниот избор“ ќе навлезе во недопирливиот тежок проблем малку по малку од различни перспективи како што се како да се земе, како да се праша и како да се одлучи.

АКТИВНОСТИ

Можете да ги видите записите за активности, резултатите, публикациите итн. на студиската група 《Крајниот избор》.

ЧПП / КОНТАКТ

Ако имате какви било прашања или грижи за нашите активности, ве молиме кликнете овде.

ВЕСТИ

Ве молиме следете не на Твитер и Фејсбук за ажурирања.

Оваа почетна страница еБарања за вештачката интелигенција за донесување социјални одлуки- добар квалитетзбир на податоции пожелноИзлезистражување“ (проблем бројD19-ST-0019, претставник: Хиротсугу Охба) (Специфична тема на Фондацијата Тојота за 2019 година „Ново човечко општество создадено со напредна технологија“).

mk_MKМакедонски јазик