Imazhi nga Pixabay nga Gerd Altmann
ZGJEDHJA MË E VËSHTIRË

<< Zgjedhja përfundimtare >> Grupi i Studimit

(ish-Universiteti i Kiotos 《Zgjedhja përfundimtare》 Njësia e dritës kërkimore)


Ne studiojmë problemet e zgjedhura në situata ekstreme.

Çfarë bëni kur nuk mund të shpëtoni dikë pa sakrifikuar dikë tjetër?

“E paqartë” “joreale”... dëgjohen zëra të ndryshëm.
Mbi të gjitha do të ketë kritika se “një pyetje e tillë në vetvete është joetike”.

Por Zgjedhja përfundimtare ekziston.

Hulumtimi "Zgjedhja përfundimtare" do të hyjë në problemin e vështirë të paprekshëm pak nga pak nga këndvështrime të ndryshme, si për shembull, si ta trajtoni atë, si ta pyesni atë dhe si të vendosni.

AKTIVITETET

<< Zgjedhja përfundimtare >> Mund të shihni të dhënat e aktiviteteve, arritjet, publikimet, etj. të grupit të studimit.

FAQ / KONTAKT

Nëse keni ndonjë pyetje apo shqetësim në lidhje me aktivitetet e këtij grupi studimor, ju lutemi klikoni këtu.

LAJME

Ju lutemi na ndiqni gjatë përditësimit në Twitter dhe facebook.

Kjo faqe kryesore ështëKërkesat për AI për të marrë vendime sociale- cilësi të mirëgrup të dhënashdhe e dëshirueshmeProdhimihulumtim” (numri i problemitD19-ST-0019, Përfaqësues: Hirotsugu Oba) (Numri special i Fondacionit Toyota 2019 "New Human Society Co-created with Advanced Technology").

sqShqip