Shkurt 2019 Rezultatet “Përplasjet qiellore dhe armët bërthamore”.

Në shkurt 2019, një prezantim poster në simpoziumin e Njësisë Hapësinore të Universitetit të Kiotos "Zgjedhja përfundimtare e armëve bërthamore për të shmangur përplasjet qiellore (lidhja me posterin)Ne do të publikojmë rezultatet e votimit.

Rezultatet e këtij votimi janë se së pari, numri i pjesëmarrësve që votuan ishte i njëanshëm ndaj atyre të përfshirë në hapësirë dhe atyre me interesa të forta, dhe numri ishte i vogël (ka një problem mostër), dhe së dyti, pyetjet varionin nga Çështjet me urgjencë të lartë deri tek ato me urgjencë të ulët.Prandaj nuk është e mundur të përgjithësohet pasi ka shumë mundësi të ndikohet nga përgjigja e pyetjes së mëparshme (afekte të tilla si sigurimi dhe disonanca konjitive). Megjithatë, mendoj se do të shërbejë si shembull referimi.

Pyetja 1: Një asteroid po i afrohet Tokës. Për shkak të zbulimit të vonë, e vetmja mundësi për të shmangur një përplasje me Tokën është përdorimi i armëve bërthamore për të devijuar orbitën e asteroidit. (Ky nuk është shkatërrim i një asteroidi.)

A e mbështesni përdorimin e armëve bërthamore për të shmangur konfliktin?

-39 vota pro përdorimit të armëve bërthamore

-9 vota kundër përdorimit të armëve bërthamore

Pyetja 2 Ekziston një asteroid Bennu që mund të përplaset me Tokën në shekullin e 22-të. Ekziston gjithashtu mundësia që një asteroid i pazbuluar të përplaset me Tokën në të ardhmen. Për më tepër, ekziston mundësia që parashikimi të jetë i gabuar.

Posedimi i armëve bërthamore për të shmangur konfliktin përjetëson rrezikun e luftës bërthamore dhe është i shtrenjtë për t'u ruajtur. Për më tepër, ka një vrull për heqjen e armëve bërthamore, me Traktatin për Ndalimin e Armëve Bërthamore që u krijua në 2017 (vendet kryesore si Japonia nuk e kanë nënshkruar atë), dhe Fushata Ndërkombëtare për Shfuqizimin e Armëve Bërthamore (ICAN) fitoi Çmimi Nobël.

A e mbështesni ekzistencën e armëve bërthamore bazuar në rreziqe të pasigurta?

-25 vota pro ekzistencës së armëve bërthamore

-21 vota kundër ekzistencës së armëve bërthamore

Ne gjithashtu do të postojmë komente të shkruara me dorë.

sqShqip
%d